Modalitați de plata

Apartamentul perfect pentru tine și familia ta.

Modalitați și proceduri de achiziție

Acum este foarte ușor să devii proprietarul unui apartament

Toate prețurile sunt cu tva DE 5%

 • Cine poate cumpăra proprietăți cu 5% TVA?
 • Potrivit reglementarilor din Codul Fiscal, de la 01 ianuarie 2019, orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o  locuinţă cu o cotă redusa de 5%, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:
 • Suprafaţa utilă a locuinţei să nu depăşească 120 mp; 
 • Valoarea totală a locuinţei şi a terenului pe care este construită să nu depăşească 450.000 lei; 
 • În momentul vânzării locuinţa să poată fi locuită ca atare
 • Important! Pentru a se putea aplica TVA-ul redus, de 5%, cumpărătorul trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere, autentificată de un notar, din care să rezulte că va utiliza locuința achiziţionată conform destinaţiei prevăzute de lege.
 • Important! Dacă achiziția se face pe o societate plătitoare de TVA, se aplică taxarea inversă, respectiv achiziția se va face la valoarea netă.

De ce North residence ?

 • Zonă liniștită, cartier nou.
 • 3 și 4 apartamente pe nivel.
 • Apartamente cu 2 balcoane.
 • Grădiniță și școală în apropiere.
 • Sală de sport și locuri de joacă.
 • 600m până la Selgros
 • 900m până la Arena Mall

Perioada acceptată de Dezvoltator este de maxim 7 ani.

 1. Pentru plata în 2 tranşe sau în rate la dezvoltator pe 5 sau 7 ani, avansul este de minim 30%.
 2. Pentru plata cu credit ipotecar, avansul este intre 15% si 30% din valoarea apartamentului, diferența urmând a se achita în rate lunare la bancă
 • Trebuie sa ai minim 18 ani în momentul semnării antecontractului.
 • Achitarea unui avans de minim 30% din valoarea apartamentului.
 • Achitarea integrală ( se oferă discount).
 • 50% avans + 50% achitare la final.
 • 30% avans + 70% achitare la final.
 • Avans + credit bancar
 • Avans + rate direct la Dezvoltator.
 1. Contractul de rezervare. ( Se achită un avans de 1000 euro, sumă ce face parte din prețul apartamentului ales. Rezervarea se face in prealabil pentru  a bloca un anumit apartament        până la momentul semnării antecontractului de vânzare-cumpărare.).
 2. Antecontract sau Promisiune de vânzare-cumpărare notarial.
 3. Contract de vânzare-cumpărare notarial. 

Făra documente de venit, fără asigurare de viață. Doar avans de 30%  Contactează-ne

plata integrală

business

avans 100 %

Beneficiază de cea mai bună ofertă de achiziție a locuinței tale și optează pentru plata integrală! 

Poti obtine un discount in functie de evolutia lucrarilor. Ex: 5% – 10% in faza de proiect/funfatie.

oferta standard

standard

avans 30%

Dacă nu dispuneți de toți banii odată și vă este mai ușor să plătiți eșalonat, atunci puteți opta pentru modalitatea de achiziție cu plata în 2 tranșe. Alegând acest tip de achiziție,  veți plăti:  30% la avans și 70 la recepția apartamentului.

rate la dezvoltator

dezvoltator

avans 30%

Fără documente de venit, fără asigurare de viaţă. Doar avans de minim 30%.

Dacă vrei să achiţi uşor apartamentul dorit, îl poţi plăti în rate lunare direct la dezvoltator. Platești un avans de minim 30% şi lunar o rată fixă timp de 5 sau 7 ani.  

( în limita disponibilității )

 

Prețul de achiziție va crește față de achiziția prin plata integrală la incheierea contractului, iar tu vei câștiga economii si libertatea de a finaliza ratele cât de repede vei dori fără costuri suplimentare!

Programul "Noua Casă"

conditii de creditare

avans 5% - 15%

Programul Noua Casă reprezintă una dintre cele mai la îndemână modalități de a-ți lua o locuință modernă, printr-un împrumut garantat de stat. 

Modificările aduse programului Prima Casă creează posibilitatea de achiziție a unei locuințe de până la 120 de metri pătrați, în funcție de ofertele imobiliare și în limita a 140.000 de euro. 

Pentru a vedea ce sume poți primi prin intermediul programului Noua Casă, putem lua în calcul următorii parametri: gradul de îndatorare, DAE, a cărei medie, la nivelul principalelor instituții bancare, este de aproximativ 4,72% (însă există și dobânzi ușor mai mici) și existența unor rate egale pe toată maturitatea împrumutului (poți opta și pentru rate descrescătoare). Având în vedere aceste lucruri, există mai multe scenarii:

 1. Pentru un aparatament de 80.000 euro, luat pe 20 de ani, cu un avans de 15% – în lei, apartamentul are o valoare de aproximativ 387.208 lei. Avansul de 15% reprezintă 58.081 lei, iar creditul ajunge la 329.126 lei. Cu o dobândă de 4,72%, rata lunară ajunge să fie de 2.121 lei. Iar dacă gradul de îndatorare este de 45%, va fi nevoie de un salariu de 4.713 lei net;
 2. Pentru un apartament de 90.000 euro, luat pe 20 de ani, cu un avans de 15% – calculul este similar, astfel că vei avea o rată lunară de 2.386 lei și va fi nevoie de un venit lunar minim de 5.302 lei net;
 3. Pentru un apartament de 140.000 euro (plafonul maxim), luat pe 30 de ani, cu un avans de 15%, rata lunară ajunge la 2.994 lei, iar salariul minim necesar pentru plata sa trebuie să depășească 6.653 lei.
 4.  

Pentru creditele mai mici de 70.000 euro, avansul rămâne 5% și avem următoarele scenarii posibile:

 1. Pentru un apartament de 70.000 euro, luat pe 20 de ani, cu un avans de 5%, rata lunară este de aproximativ 2.074 lei, iar salariul minim net este de 4.600 lei;
 2. Pentru un apartament de 70.000 euro, luat pe 30 de ani, cu un avans de 5%, rata lunară coboară până la 1.673 lei și este nevoie de un venit minim de 3.717 lei net.

Conditii pentru programul Noua Casa

În ceea ce privește criteriile de eligibilitate pentru a participa la programul Noua Casă, beneficiarul programului trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții:

 1. Să declare pe proprie răspundere, în momentul solicitării creditului garantat, că nu deține proprietate mai mare de 50 mp, exclusivă sau împreună cu soțul ori soția, indiferent de modul sau momentul în care a fost dobândită;
 2. Să achiziționeze sau să construiască o singură locuință printr-un credit acordat și garantat de condițiile Programului;
 3. Să aibă calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul. 

În cazul locuințelor vechi (recepționate la terminarea lucrărilor de construcție cu mai mult de cinci ani înainte de solicitarea creditului garantat), condițiile rămân similare programului Prima Casă. 

Conditii salariale

Pentru a putea aplica la programul Noua Casă, trebuie să ai un venit lunar stabil, valoarea necesară a acestuia fiind diferită în funcție de suma dorită și de banca la care apelezi. 

Chiar și persoanele cu salariul minim pe economie pot accesa un apartament prin Noua Casă, însă în cazul acestora, suma disponibilă va fi mai mică decât plafonul maxim al acelei categorii de locuință. 

Cine poate aplica

Pentru a beneficia de condițiile avantajoase ale programului Noua Casă, trebuie să respecți următorii termeni:

 1. să fii cetățean român;
 2. să nu ai în proprietate cu soțul/soția ori alte persoane o locuință individuală sau în comun mai mare de 50 mp, cu excepția locuințelor primite drept moștenire;
 3. să poți achita 5-15%, în funcție de caz, din valoarea locuinței ce urmează a fi cumpărată;
 4. să nu ai în derulare alt credit ipotecar sau să fi accesat un credit prin programul Prima Casă în trecut;
 5. să cumperi o locuință finalizată sau să ai în plan să construiești o locuință cu împrumutul acordat;
 6. să achiți avansul minim și să constitui un depozit colateral egal cu valoarea dobânzii datorate pe o perioadă de trei luni.

De asemenea, locuința pe care o vei achiziționa trebuie să fie încadrată într-una din clasele de eficiență energetică A, B sau C. În plus, nu poți vinde noua locuință în primii cinci ani după achiziție. 

credit ipotecar

avans 15%

Accesezi un credit bancar cu un  avans de minim 15% și începi să plătești ratele doar după ce îți primești locuința!